Oud-leerling Kristof De Vocht wint Europese wisseltrofee “Georges Boute”.

Europese wisseltrofee “Georges Boute”

 

Op 31 september was het binnenhalen van de 19 de editie van de wisseltrofee “Georges Boute” een feit, winnaar was onze oud-leerling Kristof De Vocht.  Kristof is momenteel leerkracht chocolade en patisserie aan het PIVA. Kristof won met zijn chocoladestuk en de bijhorende taart “Calypso”.

Na maandenlange voorbereiding mocht hij het hoogste podiumplaatsje betreden! Proficiat!

Het verhaal rondom het chocoladestuk en de taart was gebaseerd op de Griekse mythologie en vormde een fantastisch geheel. Bij de opbouw van het stuk gebruikte Kristof diverse technieken om chocolade vorm te geven, waaronder o.a. houtsculptuur, transfers, borstelen, vormenwerk, boetseerwerk, en snijtechnieken.

De taart “Calypso” was de extra troef achter de hand zei Kristof. Deze bestond uit een sablé reconstitué, moelleux van Macadamianoten, gedroogde perziken, konfijt van rode bessen, een lichte Cointreaumousse en als afsluiter een mousse van Piëmonte hazelnoten!